Rally obedience

3 x Rally Obedience competitions

I helgen har vi tävlat Rallylydnad, Grace o jag. Igår i Linköping och idag i Motala. Nya regler så nu kan man få cert i Mästarklass. En fantastisk känsla hela helgen.

I går var Grace taggad till tusen efter en lång paus från tävlingar, så taggad att hon tog i lite väl mycket o välte en skylt. Trots den missen fick vi 92 poäng med cert (filmen). Här måste vi träna mer MED skyltar hemma. Banan var klurigt, tight o innehöll både konskick (satt perfekt) o bärande av föremål. Idag var första rundan mer kontrollerad och gav hela max 100 poäng, cert och en 1:a plats bland 53 startande!! En ganska tight bana med mycket sitt, svängar osv.
 
Andra rundan innehöll en del små detaljmissar som kostade en del poäng men i stort var det också en härlig runda. 82 poäng fick vi på den. Bl.a. var det två konskick som båda satt fint (sista konen i en slalom dessutom) men det strulade till sig när jag skulle hämta upp Grace. Hon hamnade först på fel sida så jag stannade till. Sedan fick vi kostsamma missar som vi borde klarat, t.ex. helt om från varandra o en missuppfattning på 270 grader vänster.
 
Väldigt stolt över Grace o hennes härliga attityd som jag även fick höra från mina medtävlande. Tack alla för fina ord!!
Filmen är från tävlingen i Linköping där hon fick 92 poäng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *